jagtdanmark.dk

Kategorier

Nyhedsbrev

Leverandører

 

Lyddæmper

Lytddæmper er nu tilladt til jagt. Tilladelsen skal laves på Blanlet P704-01 - fås på google Politi. JagtDanmark skal melde alle salg af disse, der skal indeholde art, fabrikat, model, nummer hvis der er noget og kaliber.

Effekten er stor på 22 altså 22 lr og luftvåben 4,5 og 5,5 - alle skal anmeldes. Tilladelsen gælder i 5 år. Vi har lyddæmpere der er med gevind 1/2" + dæmpere til rifler uden gevind.

Mange af vore rifler er med gevind - en stor besparelse.

Bestil - vi ordner tilladelsen sammen - 

 

Lyddæmper til våben med udgangshastigjhed over 330 m/sek - store kalibre er langt sværere at lyddæmpe og reduktionen er mindre - lydens hastighed og gennembrydningen af lydmuren høres også på lang hold - man kan tilmed diskutere hvor smukt det er med en luksusgraveret Blaser eller Holland & Holland riffel med et franskbrød på toppen - men det kan teoretisk mindske dine høreskader - dog anbefales stadig høreværn...Det koster og hvor effektivt det er - er der delte meninger om... 

 

Indskydning af din riffel – her er nogle tips.

Når du modtager en riffel er det absolut nødvendigt at du indskyder den selv. Riflen er ikke indskudt før du selv har gjort det

Optisk indskudt er kun vejledende derfor kan riflen ikke benyttes til jagt før du selv indskyder riflen. Denne regel gælder hvad enten du har købt hos os eller andre steder...

 

 

Vi har en lille advarsel

Som ny jæger eller hvis du ikke er fuldt routineret findes der desværre folk både i branchen og med tilknytning til branchen, der stiller sig til rådighed, men dårlig rådgivning. For derved at sælge ydelser der ikke er nødvendige. Vi har især flere eksempler på at folk har kommet til en af de store jagtforretninger herhjemme, for få indskudt deres kikkert - købt hos os - og herefter fået kikkerten ødelagt eller fået en enorm regning på montage og montering.  

Pas På ! 

Det er svært at se disse manupulationer, men kontakt os - vi kan måske hjælpe, både med rådgivning eller juridisk bistand, for det er simpel svindel. Med snuptag kan selv en dyr kikkert som Zeiss, Norconia, Tasco m.fl.  ødelægges eller manipuleres, uden jægeren får mistanke. Den tages til dyr reparation uden der egentlig er fejl, eller der sælges et nyt produkt. 

Det er desværre set alt for mange gange uden kunden reelt ved hvad der foregår - det er som at sende sin bil til værksted - der er gode og der sandelig dårlige. Det er let tjente penge på folks uvidenhed, så derfor er det vigtigt selv at indskyde sin jagtriffel - i fred og ro - sammen med en man har tillid til og er neutral. Det er trist det se sådan, men vi har mange eksempler, på folk i ividenhed har søgt hjælp, der har kostet dem 2000,- som rettelig er fup. Er du i tvivl send en mail...

 

 


GRATIS SKYDESKIVER

Udskriv dine egne skydeskiver her !!!

 

Skydeskive Precision

Skydeskive Target

 

 


* Indskyd i god tid og giv dig tid – bevar roen – lad være med at gå i panik, hvis den ikke virker første gang. 

* start ikke på 200 meter   * testskud på 25 juster derefter på  - 50 meter

* brug altid fast underlæg/skydebænk

Indskydning -  2 patroner !
Indskydning er et let håndværk alle kan lære, bare man ikke går i panik

  1. testskud på 15-25 meter. Følg instruktionen nedenfor nøje !
  2. Skyd et skud -
  3. Indstil – fasthold riflen i samme position i skydebænken, sigt på pletten, mens du kikker i kikkerten, fastholder du rifles, og drejer trådkorset ud i skuddet. Først højde klikindstillingen så side klikindstillingen.  Du kan se korset bevæge sig ude på skiven. Næste skud sidder i pletten.  
  4. Der skal måske mange klik til - bare klik løs.
  5. Finindstil - skyd et nyt skud på 50 m – gentag punkt 2, fasthold riflen i samme position i skydebænken, og mens du kikker i kikkerten drejer du trådkorset ud i skuddet. Riflen passer nu på 50 m, og ballestikken stiger til 100 m ca. 2 cm på de sædvanlige kalibre 243, 308, 6,5, 3006, 222. Glimrende til jagt.   
  6. Du kan teste på 100 , 150, 200 m med et eller flere skud. (småjustering kan være nødvendig)

Gode råd.

Læg riflen helt fast i sandsæk, skydebænk, ingen panik om første skud sidder - 20 cm fra plettet kl. 2 f.eks.  – så fastholder du riflen, sigt på pletten, og drejer tråd korset ud til skud hullet , først 20 cm op, så ud til skuddet kl. 2. Glem hvor mange klik du skal give den det er blot vigtigt riflen ligger stille.
(Glem klikindstillingen med vores metode – du kan bruge den men den koster flere patroner.)
Bruger du klik er det afhængig af kikkertmærke – det er tit lidt besværligere.
Ryk ud på 50 eller 100 m og du skal derefter kun justere med et eller 2 skud i højden.

Trænede skytter kikker gennem piben og indstiller trådkorset i midten før første skud – det kan være svært.

Tips

Indskyd tit og ofte – træn med din riffel – øvelse gør mester – lad være med at være bange for at gøre noget galt, det er simpel mekanik – kort afstand giver samme præcision – 50-100 m Det er ikke dine evner du tester, men riflens præcision der skal virke, bag efter kan du træne løs. Husk altid sikkerhedsregler og overtræd dem aldrig. Indskyd et sted i fred og ro, og ikke dagen før bukkejagten sammen med 280 andre skrubforvirrede verdensmestre. Lær det selv, det er godt at kunne, og du får en fornemmelse af at tingene virker. Skydebanerne er til træning, og træning – det kan man ikke gøre nok. Hold altid hovedet godt væk fra kikkerten, vi monterer langt fra øjet så du ikke får den i øjet. Sidst og ikke mindst klag og reklamer hvor du har købt varen, og ikke hos en anden forhandler, der med glæde vil vise dig, hvor dyrt det kan være ikke at købe hos ham, med en god stor regning, det får du jo lavet på garantien – der hvor du har købt varen.

Præsicion : Skuddene skal ikek røre hinanden midt i pletten, sveden hagler af dig, du ryster over hele kroppen, er urutineret og har måske meget at lære - derfor er en spredning på 2-3-4-5-6-7 cm ok, blot de er fordet jævnt i og omkring pletten. Husk piben bliver varm og kan lave spredning (efter 3.4.-50 skud), der er paralleakse fejl, du ryster som et espeløv - alt er med til at påvirke træfbilledet.

 

Oftest sete fejl ved riffel fejl, - nr. 2 - er montagen der sidder løs, nr. 3 er ammunition, nr. 4 skæftet eller andet trykker på riflen, nr. 1 (vi tør næsten ikke sige det øhhh - skytten- der lukker øjnene, ryster m.m.)

Går det helt galt - søg hjælp, men vbed at rode lidt med din riffel i fred og ro - lærer du at det ikke er så vanskeligt og kryptisk som mange gerne vil gøre det til - der er ren logik, mekanik og intet med hokus pokus.

 

 

JAGTDANMARK A/S

Montering af jagtrifler & luftgeværer

Denne anvisning er generel til de montager vi normalt anvender og medsende vore varer. Vi monterer gerne for dig for en beskeden merpris. Ved problemer send en mail til jagtimport@jilas.dk  Vi har den opfattelse at moderne montager er så velfabrikerede at jægeren selv kan finde ud af det. Der er noget tilfredsstillende ved at vide at man selv ikke går i panik over en løs montage, og kan indskyde sin riffel. Rod lidt det, pludselig kan du. Der er såre simpelt, men kræver grundighed og akkuratesse.

Gå ikke i panik – vær grundig og brug logikken.

Brug værktøj der passer 100 % i kærven på skruerne og stram 100 %.

Skru alle skruerne fast til de ikke kan rokkes mere, altså virkeligt stramt, brug eventuelt metallim/lochtite efter affedtning med acetone af både skrue og hul, lim eventuelt baserne fast på riflen, det samme med kikkerten. Skal det afmonteres igen kan du opvarme til 180 grader i 20-30 sek. og limen slipper. Tør overskydende limen af med acetone, lad det tørre i lang anbefalet tid.

Løs monter først og find den rigtige øje afstand, ca. oven på 1. led af tommelfingeren du holder om kolbehalsen, men kikkerten skal monteres 8-10 cm fra øjet.

Du må gerne strække hals frem mod kikkerten, det er ikke et haglgevær, kommer du for tæt får du kikkerten i øjet/eller brynet og får et såkaldt ”WeatherbyScar” – flækket øjenbryn, hvilket kan ødelægge dine nerver og skydning lang tid fremover. En kikkert eller lægtehammer i panden øger ikke effekten af dit aftræk – altså øjeafstand så rekylen kan komme bagud, og ikke ind i det øje.

Kikkerten fremme så du skal strække lidt hals.

Utroligt mange fejl opstår netop i montagen, kikkerten skal sidde urokkelig fast, mange kikkerter rykker bagud. Monter løst som en prøve og spænd så fast, husk korset skal sidde lige, og sideindstilling mod venstre og højde op af. Spænd så fast – gør det om til du er tilfreds med resultatet. 

Kikkert ringe spændes over kors x så der er lige afstand på begge sider af montagen.

Faste Montager - Består at ringe 25,4 eller 30 mm samt baser på riflen – underdele for og bag. Skru baserne på – stram skruerne, monter ringene løst og find en god øje afstand – skru fast.

Sving – EAW (Jilas-Poli)  montager  - grundregel – der er mange skruer, derfor skal du sørge for alle skruer sidder 100 % fast. Baserne skrues fast, ringene påsættes, du kan åbne ringene så de ikke ridser kikkerten med en tang du bruger omvendt altså presser ud af i ringen, spænd løst sammen, find øje afstand, spænd ringene fast, EAW har flere kontraskruer dvs at den ene skrue spænder til ønskede stilling og den anden – kontraen – spænder til så systemet ikke rykkes. Spænd sideretningen fast bag, spænd foran og derefter kontra skruen  i svingdeleen, montagen være lidt stram – ikke slasket, stram sideskruerne. Bagerst under ringen sidde en konisk skrue der tilspændes til vippearmen er næsten i bund, derefter kontraskruen. Efter sidst alle skruer i montagen hårde. Mongaten ser sat sammen når du får den. Det er enestående kvalitet – EAW laver også faste montager med disse er dyre.

Skinnemontager oftest til luftgeværer. 11 mm. Skru løst sammen og indstil øje afstanden . spænd alle skruer 100 % fast, kikkerter ryger bag ud, så de skal ramme på stopklods eller andet stop, hul i riflen el.l.

God  fornøjelse.

Udskriv dine egne skydeskiver

Skydeskive Precision

Skydeskive Target

 

JAGTDANMARK INFORMERER: 

 

KØB AF NY CHOKES – VEJLEDNING I BRUG

Skru en af de gamle chokes ud. Rens gevind med våbenolie.

Se nøje efter om den gamle choke er fuldstændig identisk  med den ny i gevind, størrelse, højde, de 2-3-4-5 hakker i toppen. Naturligvis er der små hakker der indikerer trangboringen, disse må variere (se nedenstående skema) .  Er du i tvivl kontakt forhandleren.

Skru forsigtigt choken i, og mærk om den sidder lige så godt som den sidste og ikke rager op over løbskanten end den anden der sidder i løbet.

Når du kikker i løbet fra kammersiden må intet rage ud i løbet – og fra toppen skal overgangen være identisk med den der sidder i det andet løb.

Brug nøgle der passer i, til nød kan en mønt også bruges, men normalt bør original eller passende multi nøgle bruges. Er du i tvivl kontakt forhandleren.

 

ADVARSEL:

Udskiftelige chokes er et fremmedlegemer i dit geværløb, og derfor skal ud skærpe forsigtigheden når dit gevær har denne udmærkede og vigtige mulighed. Du bør efter hvert skud gennemse dit løb – som angivet i alle instruktioner samt fast og efterspænde dine udskiftelige chokes med en nøgle der passer i hakkene ofte, efter brug eller 25 skud.

JagtDanmark og producenterne af udskiftelige chokes påtager sig ikke ansvaret for løbssprængninger.

Fremmedlegemer, haglskåle el.l. kan lettere sætte sig fast i overgangen mellem løb og udskiftelige chokes. Er du i tvivl kontakt forhandleren.  

Affyr aldrig et våben du ikke er 100 % sikker på er i orden, der kan ske skade på dig eller på andre.

 

 

Vi ønsker ikke at male fanden på væggen, men råder til maksimal forsigtighed og sund fornuft.

God fornøjelse!

 

 

Chokes – retningsgivende. Selve patronvalget er også udslagsgivende på chokes, nogle patroner spreder mere end andre, moderne patroner har generelt dog og effektivt skudbillede.

Indsnævringe i løbetsmundingen. Faste chokes ses oftest på undersiden af løbet med stempler – ellers kan en fagmand måle. Er du i tvivl kontakt forhandleren.

 

Choke

Hakker /prikker i toppen

Betegnelse

Engelsk

Egent til

Stål  Steel

Egnethed

Bismuth, tin,bly tungsten –

Egnethed

 

 

x-full

Havjagt, hårvildt, trap

Forsigtig

uegnet

ok

*

1/1

Full

Havjagt, hårvildt, trap

Forsigtig

uegnet

ok

**

¾

Imd. Mod.

Havjagt, hårvildt, trap

forsigtig

uegnet

ok

***

½

Mod

Havjagt, hårvildt, trap, fuglevildt

begrænset

egnet

ok

****

¼

Imp. Cyl

Fuglevildt, skeet, sport

ok

ok

*****

1/c

Cyl

Fuglevildt, skeet, sport

ok

ok

skeet

Cyl

skeet

Fuglevildt, skeet, sport

ok

ok

Forsigtig -  ved brug af stål i snævre trangboringer, våbnet skal være specielt bygget eller trykprøvet  min 1200 kvcm . Bar ellers er hod forhandlerne og patronfabrikkerne mulighed for lavere tryk på enkelte patronmodeller. 

Husk stålhagl geværer anbefales at være trykprøvet til 1200 Kv.cm. Bar.  Husk det anbefales kun 1/C, ¼, ½ choke til stålhagl på de fleste geværer  -  der findes i dag dog mange chokes og våben der tåler de trange boringer som ¾ og 1/1 til stålhagl.

Husk ældre våben – (mange før 1996) er normalt ikke trykprøvet til stålhaglpatroner. Disse våben skyder jo glimrende med Bismuth og alternative bløde hagl.

Advarsel !

Vær altid opmærksom på dit våbens stand og kaliber. Skyd aldrig en patron af du er i tvivl om dit våben kan tåle netop denne patron – det er livsfarligt. Er du i tvivl kontakt forhandleren.

Følg og læs sikkerhedsregler der gælder for våbenbrug ofte, således du altid er opmærksom på den fare du kan udsætte dig selv og andre for.

Ovenstående er retningsgivende og kontakt stedet du har købt dit gevær hvis du er i tvivl om de forhold og egenskaber der gælder for dit gevær. Er du i tvivl kontakt forhandleren.

Ingen våbenfabrikker og vi har ingen mulighed for at stille garanti for sprængning af chokes i forbindelse med skydning - derfor anbefaler vi altid at gennemse løbene før hvert skud - en generel sikkerhedsregel, for at opdage deformiteter at chokesne i løbet - en regel der gælder for al skydning.   

www.JagtDanmark.dk 

 

Montering af rembøjler !

Rembøjler med skruegevinf kræver at du forborer således der er plads til skruen i borehullet - vælg et bor til skæftet der er ca halvdelen af skruens dismeter til forboring - så flosser træet ikke op - få eventuelt en fagmand til at give dig råd - der har færre tommelfingre. Sæt rembøjlen så våbnet peger opaf.

 

 


HjemHjem

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/d/8/jagtdanmark.dk/httpd.www/modules/epay/epay.php on line 682