jagtdanmark.dk

Kategorier

Nyhedsbrev

Leverandører

FAQ – mest spurgte spørgsmål og mest svarede svar....

Hvor ligger I ?     SVAR -  På nettet.

 

JagtDanmark A/S

Jagtimport Lageret Danmark A/S  

Bybjergvej 15  (ingen ekspedition - uden klar forudgående aftale)

email   info@jagtdanmark.dk

DK-3060 Espergærde

CVR 77920714

 

Bank Nykredit  nr.  8117  2687504  

 

Kan man besøge jer ?

Nej - vi er en imnternetforretning og vil være Danmark billigste -

ved forudgående tidsbestilling og kun når du har købt ammu eller våben - så kan du afhente -  men vi er et internetfirma - deraf de billige priser, høje service, og varen forandrer sig ikke af du kommer og ser og føler, du har vores - fuld returret - skal du føle kan du jo gøre det 100 steder i landet 20-30-40 & dyrere - varen er den samme. I forretningerne har du ikke retur og ikke fortrydelsesret uanset hvad du aftaler.

Internet er sikker handel !  


Kan man købe en lyddæmper ?

Ja, det kræver blot du bestiller en og ansøger på samme måde som ved riffel - DEN ER GRATIS - tænk der er noget der er gratis.

På alle Norkonia våben er der lavet gevind til Lyddæmper - du sparer derved let 1500,- i bøøsemager - der er stadighed lidt uklarhed hos politiet med reglerne - men det går problemfrit de fleste steder.

bare bestil vi løser alt for dig after bestilling.

 

Er det let at købe hos JagtDanmark?
- pærelet ;-) - ja bestil - husk du altid har returret.


 

Bliver der forbud mod 5,5 mm samt dem der er større - luftvåben ?

Ja og nej - fremover vil du have jagttegn el.l. polititilladelse, 4,5 bliver de gamle regler. Her er udkastet fra Justitsministeriet:

En person over 18 år kan indføre, fremstille, herunder samle, erhverve, besidde, bære og anvende luft- og fjedervåben, uden at indhente en tilladelse fra politiet, hvis luft- eller fjedervåbnet har en kaliber på 4.5 mm eller derunder.

 

En person, der ønsker at indføre, fremstille, herunder samle, erhverve, besidde, bære og anvende et luft- og fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm skal have en tilladelse hertil fra politiet.

 

En person, der har jagttegn behøver ikke en tilladelse fra politiet til at erhverve, besidde, bære og anvende luft- og fjedervåben, der har en kaliber over 4.5 mm.

 

En person, der er tidligere indehaver af et jagttegn, der opfylder betingelserne for at erhverve jagttegn, kan fortsat besidde et luft- og fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm. Men for at bære eller anvende våbnet skal personen have en tilladelse, indløse sit jagttegn, eller få en våbenpåtegning på sit medlemsbevis.

 

En person, der er medlem af en skytteforening og som har en våbenpåtegning på sit medlemsbevis behøver heller ikke en tilladelse fra politiet til at erhverve, besidde, bære og anvende luft- og fjedervåben, der har en kaliber over 4.5 mm.

 

Personer, der erhverver luft- og fjedervåben i kraft af deres jagttegn eller medlemmer af skytteforeninger, der erhverver luft- og fjedervåben med en våbenpåtegning på medlemsbeviset, skal inden 8 dage efter erhvervelsen anmelde erhvervelsen af våbnet til politiet. Dette skal ske til politiet på en særling blanket.

 

Må jeg have et luft- eller fjedervåben, hvis jeg er under 18 år?

 

En person under 18 år skal have en tilladelse fra politiet, et jagttegn eller en våbenpåtegning for at indføre, fremstille, herunder samle, erhverve, besidde, bære og anvende luft- og fjedervåben. Dette er uanset, hvilken kaliber luft- og fjedervåbnet har.

 

En person under 18 år skal ligeledes have en tilladelse fra politiet for at erhverve, besidde, bære og anvende et luft- eller fjederdrevent hardball- eller paintballvåben. 

 

Skal jeg have tilladelse til et hardball- og paintballvåben?

 

Enhver person over 18 år kan erhverve, besidde, bære og anvende et luft- eller fjederdrevent hardball- eller paintballvåben uden en tilladelse fra politiet. Der stilles heller ikke krav om et jagttegn eller en våbenpåtegning fra en skytteforening. Dette er uanset, hvilken kaliber det luft- eller fjederdrevne paint- eller hardballvåben har.

 

Skal jeg have tilladelse til luftpistol?

 

Luft- eller fjedervåben med en større kaliber end 4,5 mm er omfattet af kravet om en tilladelse, et jagttegn eller en våbenpåtegning fra en skytteforening. Dette uanset om der er tale om, et gevær, en pistol eller andet.

Skal jeg have tilladelse til at udføre et luft- eller fjedervåben fra Danmark til andre lande?

 

Enhver person skal have en tilladelse fra Justitsministeriet eller politiet til at udføre et luftvåben fra Danmark til et andet land. Dette er uanset, hvilken kaliber luft- og fjedervåbnet har.

 

Politiet kan meddele tilladelse til udførsel til Færøerne og Grønland, de nordiske lande og EU-medlemslandene af paint- og hardballvåben og luftvåben til jagt og konkurrenceskydning og delene og ammunition hertil. I andre tilfælde skal ansøgningen indgives til Justitsministeriet.

 

Hvordan skal jeg opbevare et luft- og fjedervåben?

 

Fra og med 1 år efter bekendtgørelsens ikrafttræden skal luft- og fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm opbevares i et våbenskab.

 

Luft- og fjedervåben med en kaliber på 4.5 mm eller derunder behøver ikke opbevares i et våbenskab.

 

Skal jeg have en tilladelse til ammunition til luft- og fjedervåben?

 

Ammunition til ethvert luft- og fjedervåben kan indføres, fremstilles, herunder samles, erhverves, besiddes, bæres og anvendes uden en tilladelse, et jagttegn eller en våbenpåtegning fra en skytteforening. Dette gælder uanset, hvilken kaliber luft- og fjedervåben ammunitionen er til.

 

Skal jeg have en tilladelse til dele til luft- og fjedervåben?

 

Dele til ethvert luft- og fjedervåben, herunder aftagelige magasiner, bundstykker, bas­kyler, løb, låsestole, piber, rammer, slæder og tromler.  må kun indføres, fremstilles, herunder samles, erhverves, besiddes, bæres og anvendes med en tilladelse fra politiet. Dette gælder uanset, hvilken kaliber luft- og fjedervåben delene er til.

 

Må jeg beholde et luft- eller fjedervåben som jeg allerede har anskaffet mig?

 

Personer, der ved bekendtgørelsens ikrafttræden er i besiddelse af et luft- eller et fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm kan fortsat besidde dette våben. Personer der fortsat ønsker at besidde luft- eller fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm skal dog inden et år fra bekendtgørelsens ikrafttræden anmelde dette til politiet.

 

Anmeldelsen sker ved at udfylde en blanket og sende blanketten til politiet.

 

Personer, der til politiet anmelder besiddelsen af luft- og fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm får af politiet udleveret en kvittering. Denne kvittering skal opbevares sammen med våbnet, og vises til politiet såfremt politiet forlanger dette.

 

Hvis en person, der ved bekendtgørelsens ikrafttræden allerede besidder et luft- eller fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm ønsker at bære og anvende våbnet skal personen have en tilladelse, et jagttegn eller få en våbenpåtegning på sit medlemsbevis til en skytteforening.

 

Skal luft- og fjedervåbnet mærkes?

 

Luft- og fjedervåben med en kaliber større end 4,5 mm, der erhverves, efter bekendtgørelsens ikrafttræden skal forsynes med et unikt nummer, så våbnet kan registreres i politiets våbenregister.

 

Dog er luft- og fjedervåben ikke omfattet af reglerne om at angive fabrikantens navn, fremstillingsland eller -sted, fremstillingsår og serienummer, eller et andet unikt brugervenligt mærke med en numerisk eller alfanumerisk kode til identifikation af fremstillingslandet.

 

Hvordan skal jeg transportere et luft- og fjedervåben?

 

Ethvert luftvåben skal transporteres forsvarligt. Våbnet kan f.eks. være under konstant opsyn eller tildækket i et aflåst transportmiddel eller på tilsvarende betryggende måde. Dette gælder uanset, hvilken kaliber luft- eller fjedervåben, der er tale om.

 

Skal erhvervsdrivende have tilladelse til luft- og fjedervåben?

 

Erhvervsdrivende skal have en tilladelse til at indføre, erhverve, besidde, bære og anvende luft- eller fjedervåben med en kaliber over 4.5 mm.

 

Erhvervsdrivende har desuden – som efter de hidtidige gældende regler –mulighed for, at få en tilladelse fra politiet til generelt at erhverve og besidde våben og ammunition. En sådan tilladelse vil også kunne omfatte luft- og fjedervåben.

 

Erhvervsdrivende har ligeledes efter de gældende regler mulighed for, at få en tilladelse fra politiet til generelt med henblik på transport at besidde våben og ammunition m.v. En sådan tilladelse vil også kunne omfatte luft- og fjedervåben.

 

Således ser fremtiden foreløbigt ud - bare der er regler nok i Danmark kan vi jo altid administrere, mens Kina producerer for os. (JagtDanmark)  

 

 

Hvor ligger JagtDanmark ?
- I Cyberspace - på enttet - vi er på hele tiden, og vore medarbejdere kan finde på at svare dig kl. 2 om natten, for at få dit svar afsted så hurtigt muligt.

Hvordan betaler jeg ?
Med dit betalingskort eller på vor online betaling.

Ingen ordre er gældende før fuld betaling er sket.
Alle PBS betalingssystemer med alle kreditkort, først når du har betalt arbejder vi med din ordre som en klar reservation.

Hvor kan jeg så se varen ?

- På nettet hos firmaet der laver den – de laver også den bedste hjemmeside med alle data, tit er varen jo også anbefalet af en jagtkammerat der har skudt 38 bukke.
Du kan spørge os på mail – vi svarer ærligt og åbent – i titusind af kunder har købt hos JagtDanmark gennem 30 år – en af Danmarks ældste jagtforretninger.


Er det farligt at købe den - uden at prøve den ?
- Nej, nogle vil mene at rifler er forskellige, har sjæl, kan tænke og tale, men i dag er det 100 % massefabrikerede kvalitetsvarer der svarer nogenlunde til den pris man betaler.
Nogle varer er der meget høj fortjeneste, det er tit et kunstigt mærke "eget brand" der kaldes det ene og det andet men kun sælges i Danmark til skyhøj pris, gerne med de fineste tillægsnavne som royal, president, gold, Ultra, XPXZÆØÅ - ja vi ved ikke hvad der skal få det at lyde godt - pas på det er tit Kinavarer.

Vigtigt er det at der er 14 dages returret hos JagtDanmark og ikke er bundet til noget du fortryder – dette gælder dog ikke for monterede med f.eks. kikkert eller lignende, våben du har ønsket bukket i kolben, og varer du har fået fremstillet specielt til dig med ændringer der ikke står til at ændre og som ændrer ved den originale vare.

Du kan altid få varen i udvalg hvis den findes på vort lager i max 14 dage hvis du har betalt den og kan frit returnere den.


Kan man sende en riffel til 35.000,-?
- Naturligvis – varerne sendes fra Sauer, Blaser og Holland & Holland  til Danmark, så kan din også tåle det fra os til dig.  Emballagen er 100 % beregnet på at sende, og varen er altid forsikret. Vi sender sikkerhedsfragt og du er forsikret.

Hvad hvis riflen ikke kan ramme ?

- Der er 100 % garanti for præcision, varerne skal returneres til os uden indgreb fra andre. Det sker i 0,001 % af tilfældene – altså yderst sjældent. Skulle det ske sender vi den GRATIS retur til dig omgående.
Behjælpelige bøssemagre eller dygtige folk må altså ikke gøre indgreb, og vi hæfter ikke for nogen omkostning i forbindelse med andres indgreb på vore produkter.

Montering på riffel ?
Det gør vi GRATIS ved køb af kikkert, montage eller riffel hos os, men specialopgaver koster vor billige bøssemagerpris.

Skal der en faguddannet bøssemager til at skifte min kikkert ud ?
Ja, hvis du er proffessor i matematisk filosofi for indfødte konsulenter i Mongoliet , og er bevæbnet med 10 tommelfingre er det en rigtig god ide, men... ;-)

Hvis du vil kende dit våben godt og samtidig ikke gå i panik over en fejl en eller anden dag i fremtiden kan du godt selv skifte kikkert.
F.eks skal der skrues 6 skruer ud og 6 skruer i ved at at skifte med en Weaver-montage fra 25.4 mm til 30 mm kikkert - hvor svært kan det være. Kan man skrue en skrue i en væg kan man også skrue en Weaver montage sammen. Naturligvis er det op til den enkelte, men der bliver spundet meget guld på meget enkle operationer, der for en rutineret tager 5-10 minutter - og for en civil 20 minutter.
Faktisk får man mindre panisk forhold til sin jagtriffel hvis man selv kan montere den.
Andre montager er det måske 8-10 skruer, og dog er EAW montager er mere tekniske, men blot man sætter sig ind i problematikken og fastspænder alle skruer er det ikke kompliceret.
Mange moderne skruer spænder så kraftigt at de ikke behøver limes, baserne på rifles bør dog altid limes, og ved selv at montere får du også forstand på at efterspænde skruer før og efter sæsonen - igen uden panik - vigtigst er at være i god tid hvis alt kikser, så er bøssemageren en stor hjælp, men mange steder er det jo bare en gut der har gjort det mange gange der skruer det sammen, og han har jo også gjort det første gang engang.
Faguddannede bøssemageres antal er meget begrænsede i Danmark, og tit har de ikke tid til så simple opgaver som montering, og en del kalder sig bøssemager og går i kittel - timelønnen er den samme, men man kan ikke altid skue hunden på hårene.
På Frankonias værksteder arbejder 80 faguddannede bøssemagre - det er mere end i hele Danmark tilsammen.

Indskydning - jeg brugte 23 patroner ?
- Indskydning er et håndværk alle kan lære – her er nogle tips.
Indskydning er let blot man har tålmodighed og ikke går i panik på 200 meter, men starter med testskud på 25 - 50 meter.
Skyd første skud på kort afstand af skiven f.eks. 25 m. Det gode øje kikker gennem piben og indstiller trådkorset i midten.
Læg riflen 100 fast i sandsæk, skydebænk, sidder skuddet kl. 14 - 10 cm fra plettet – så fastholder du riflen, sigter på pletten, og drejer tråd korset ud til skuddet, først 10 cm op, så ud til skuddet.
Glem klikindstillingen med denne metode.
Bruger du klik er det afhængig af kikkertmærke – det er tit lidt besværligere.
Ryk ud på 50 eller 100 m og du skal derefter kun justere med et eller 2 skud i højden.

Ballistik – det er såååååå svært og ham og ham ved sååååååå meget ?
- Nej. Tager du 6,5x55, 308, 3006, og mange flere vil du opdage (du har naturligvis købt Frankonia kataloget ved at sende os 150,-) at ballestik er pærelet.

50 m 100 m 150 m
+ 1,5 cm + 3 cm + 2 cm

Altså skyder du ca. 1,5 cm over pletten, skyder riflen 3 cm over på 100 meter og 2 cm over på 150 meter –
Og jægere der skyder på længere afstand er jo selv ansvarlige for deres kunster.
Kort og godt lidt over pletten på 50-100 meter er perfekt til jagt.
Dette er vejledende – men meget generelt om vore almindelige kalibre.
Vi går naturligvis ud fra alle sikkerhedsregler overholdes.


Jeg er så bange for at handle - uden at se varen ?

- Stakkels dig – millioner handler billigt via nettet, i en stor dyr forretning skal du betale husleje, folk, varme, el og reklamer. Vi har tit set folk har fået en gratis kuffert, men betalt 3-4-5000 mere for varen. Vi er ægte discount – det er os der holder priserne nede, tak os – køb hos os i stedet for at svigte os.
Du er 100 % sikker på nettet, men i en almindelig forretning handler du uden fortrydelsesret, de færreste ved det.
Hvis du alligevel derfor ikke vælger at handle hos os, er det altså sikrere ved at gå hjem og bestille varen på postordre end at afslutte og betale handlen i forretningen. Og så kan du jo lige så godt handle hos os.
De færreste ved det. Læs mere om dette på vor hjemmeside øverst.

Det er blot for at fjerne de store skræmmebilleder, vi siger dette. En god handel er jo altid god for begge parter.
Ordet er blot - frygt ikke, men kan ikke leve af at snyde folk, derfor har vi uændret handlet med våben i siden 1979, og mange der har advaret mod os har drejet nøglen om, en del op til flere gange.

 

Har I et billede af ???
- Nej, vi tager ikke billeder af alt - men vi forsøger - en brugt s/s til 1500,- det kan ikke betale sig simpelt hen, eller fotigrafere 38 stk 458 win Magnum patrober - derfor har vi i visse tilfælde standartbilleder liggende. Tænk det koster 300-400 for at sætte en medarbejder til denne opgave. Det sparer du på varen hos os. I forvejen er fortjenesten minimal - og det vil vi også have prisen skal være.
Derfor må du stole på vor sunde dømmekraft og kvalitetsbedømmelse - vi har solgt over 70.000 våben så det kan vi vurdere på kronen. Desuden har du altid vor returret i 14 dage på brugte våben - lettere kan det ikke være, og desuden er der ikke kamara der kan beskrive våbnet tilstrækkeligt alligevel.

 

Chokes

Chokes – vejledning – kun retningsgivende. Selve patronvalget er også udslagsgivende på chokes, nogle spreder mere end andre.

Indsnævringe i løbetsmundingen. Faste chokes ses oftest på undersiden af løbet med stempler – ellers kan en fagmand måle.

Udskiftelige chokes ,  kan skrues ud og sættes ind efter jagtvalg men skal på. Efter spænd ofte.

 

Choke

Hakker i toppen

 

 

Egent til

Stål

Steel

Bismuth, tin,bly tungsten -

 

 

x-full

Havjagt, hårvildt, trap

Forsigtig

+

*

1/1

Full

Havjagt, hårvildt, trap

Forsigtig

+

**

¾

Imd. Mod.

Havjagt, hårvildt, trap

+

+

***

½

Mod

Havjagt, hårvildt, trap, fuglevildt

+

+

****

¼

Imp. Cyl

Fuglevildt, skeet, sport

+

+

*****

1/c

Cyl

Fuglevildt, skeet, sport

+

+

skeet

cyl

skeet

Fuglevildt, skeet, sport

+

+

Forsigtig -  ved brug af stål i snævre trangboringer, våbnet skal være specielt bygget eller trykprøvet  min 1200 kvcm .

Husk stålhagl anbefales at være trykprøvet til 1200 Kvcm

Husk gamle våben – (mange før 1996)er normalt ikke trykprøvet til stålhaglpatroner. Disse våben skyder jo glimrende med Bismuth og alternative bløde hagl

Advarsel !

Vær altid opmærksom på dit våbens stand, jævnlige eftersyn og kaliber. Skyd aldrig en patron af du er i tvivl om dit våben kan tåle – det er livsfarligt.

www.JagtDanmark.dk  har et stort udvalg i udskiftelig chokes. Priserne er 250-395m. afh. Af fabrikat.

Vi forbeholder os for alle fejl som disse ovenstående vedr. chokes, og hen holder os at brugeren, jægeren, skytten må søge behøreig oplysninger i faglitteratur, sikkerhedsadvarsler, regler, brugsvejledninger og undtagelser der måtte kunne gøres gældende. Oplysninger er kun og alene vejledende for overblikkets skyld og undtagelser forekommer.

 

JagtDanmark


HjemHjem

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /customers/2/d/8/jagtdanmark.dk/httpd.www/modules/epay/epay.php on line 682